Nyt paistaa - ULOS!

Istun autossa vänkärinpaikalla ja kirjoitan tätä. Vietimme pääsiäisen Kalajoella Kalla-Mummun luona rauhallisesti ja rentoutuen. Aurinko paistaa ja istumista on vielä jäljellä noin viisi tuntia. Toivottavasti sinulla on ollut myös hyvä pääsiäinen.

Tämä kirjoittaminen on mukavaa puuhaa, mutta tähän menee todella paljon aikaa. En ole elämässäni montaakaan blogipostausta kirjoittanut, mutta näistä tulee kyllä hyvä mieli, kun lähettää nämä maailmalle. Sitä en tiedä lukeeko näitä kukaan, mutta tämä on minulle tärkeä asia ja toivon, että joku voi kuitenkin saada pienen voimanpisaran tästäkin kirjoituksesta.

Järjestimme pari viikkoa sitten ravintoluennon yhteistyössä FITFOOD Sirpa Heikkilän kanssa ja kuuntelijoilta tuli paljon positiivista palautetta. Luennolla demonstroitiin kasvisten päivittäinen 500g saanti ja se oli kyllä iloinen yllätys, koska se tulee aika vaivattomastikin täyteen, jos käyttää vähän panavampiakin kasviksia, kuten porkkana, kaali jne. Monesti teemme omassa päässämme ruoka-asioista vaiketa. Oikeita valintoja kaupasta kotiin.

Tässä on 500 g kasviksia eli suositeltu päivittäinen määrä. Kasviksia voi huoletta syödä päivässä myös enemmänkin:)

Tässä on 500 g kasviksia eli suositeltu päivittäinen määrä. Kasviksia voi huoletta syödä päivässä myös enemmänkin:)

Ravintoasiat ovat todella mielenkiintoisia. Harvoin mietimme sitä, että mihin kaikkeen suusta alas puskemamme ruoka vaikuttaa. Elimistö tekee valtavan hienon ja vaikean työn ennen kun saamme päästää jätökset alakautta taas ulos. Olet mitä syöt pitää kyllä niin paikkansa.

Jokaisella lounaalla ja päivällisellä tulisi olla 5 väriä. Tätä mainostin sunnuntaina perheelleni ja pojat löysivät 5 väriä kevyesti lautaseltaan 1. peruna, 2. jauhelihakastike 3. lautasen väri 4. kaksi luumutomaattia ja 5. kurkkusalaatti - ei siitä siis sen enepää. Itselleni höyrystin kasviksia ja sain syödä kaikki ihan itse. Mutta tarjoan kasviksia taas seuraavallakin kerralla ja kyllä ne joku päivä vielä niitä syövät. En pahoita omaa mieltäni sillä, että kiukuttelevat. Kerron vain totuuden.


Iltaisin monesti tulee olo, että tekisi mieli syödä kaikki leipäpussit tyhjäksi. Mitäpä jos tekisinkin ihanan rahakan, johon sötkötän

  • 1 purkki rahkaa

  • hunajaa 1 rkl

  • 1 dl marjoja

  • 1 tl chiansiemeniä

Ei muuta kun syömään.

Jos maltamme vielä vähän himmata (HimMari-korut) ja maistelen jokaista lusikallista, niin sitten annoksesta saa kyllä tuplasti enemmän voimaa ja varmasti hyvän unen. Kokeile:)

Tämä resepti toimii hyvin myös aamupalaksi ja välipalaksi. Kaikki arvot kohdillaan.

IMG_4686.jpg

Helppo Hyvä Välipala


Ensimmäiseksi aamulla kannattaa juoda 2 lasia vettä rauhallisesti, että suolisto pääsee rauhassa heräämään ja prosessoimaan aamupalaa.

Ensimmäiseksi aamulla kannattaa juoda 2 lasia vettä rauhallisesti, että suolisto pääsee rauhassa heräämään ja prosessoimaan aamupalaa.

IMG_1368.JPG

Kesällä yhdessä liikkuminen on ihanaa!

Ryhmäliikuntatunteja kesällä siellä sun täällä

Vanhalinnan museon Puimalassa, Uittamon tanssilavalla, Loukinaisten pururadalla, KakkuAnnen yläkerrassa.

TREENIKALENTERI


Aikasemmat blogipostaukset

Tervetuloa HimMari-korujen nettikauppaan osoitteeseen www.himmari.fi

Tunnistat HimMari-korut laatasta. Valmistan korut kierrätysmateriaaleista.. Kuvan korvakorut polkupyörän sisäkumista.

IMG_2226 - Edited.jpgIhanaa aurinkoista kevätviikkoa juuri Sinulle!

t. Mari

Mari Himanka