Miten saada liikuntakipinä?

Ollaan maaliskuun puolessa välissä ja toivottavasti sinun alkuvuosi on ollut sinulle hyvä.

Nyt kun kirjoitan tätä on maanantai ja kello on aamu 8. Päivä on valjennut. Yöllä on satanut lunta ja maailma on puhtaaan valkoinen. Aurinko paistaa. Ensimmäinen ajatus aamuilla kun näin valoisen maailman oli, että tänään on ihan pakko päästä ulos lenkille. Ja tämän kirjoitettuani todellakin lähden lenkille.

Olin viikonloppuna Naantalissa Turun Urheiluliiton järjestämässä Supertreenit liikuntatapahtumassa, johon osallistui tänäkin vuonna yi 2000 liikkujaa ja MarinMetodit sai olla myös mukana heti aamusta kahdella kehonhuoltotunnilla. Ihania energisiä naisia oli sali täynnä.

Kävin kuuntelemassa tapahtumassa kahta luentoa, joista sain taas paljon ajattelemisen aihetta ja kiitollisuuden tunnetta omaan elämääni kohtaan.

Ensimmäinen luento oli Niko Leppäsen “Luontainen itseluottamus”. Niko oli lavalla hurmaava nuori mies, jonka sanoma oli kyllä herättävä. Hän oli vammautunut 17-vuotiaana ja joutunut pyörätuoliin vai oliko se niin, että hän on päässyt pyörätuoliin. Niko oli niin sinut itsensä kanssa, että ei voinut kuin ihailla. Ihan oikeesti tämä elämä on tässä ja nyt ja miksi märehti kaikkia tapahtuneita asioista? Miksi olemme kokoajan jossain haaveissa ja toiveissa. Miksi emme vain ala elämään jokaista päivää itselle parhaalla mahdollisella tavalla- eteenpäin!

Miksi ihminen odottaa elämältään jotain enemmän koko ajan? Kuinka paljon ihmisen elämästä menee kaikenlaiseen ihmeelliseen ajattelemiseen ja vertailemiseen, kuten ulkonäön, painon, raha-asioiden jne. Vertailemme itseämme muihin ja kuitenkin meillä kaikilla on omat elämät ja niitä on ihan turha vertailla koska sehän ei johda yhtään mihinkään.

Meillä kaikilla on tietoa saatavilla hyvistä ja terveellisistä elämäntavoista, mutta miksi ihmiset voivat henkisesti ja fyyisesti niin huonosti? Mikä siinä on, kun ihminen ei välittää itsestään niiiiiiin paljon, että jokainen päivä olisi pääsääntöisesti itselle voimaa antava. Ruoka-, uni- ja liikunta-asiat olisivat balanssissa. Siinäpä kysymys?

Toinen luento Supertreeneissä oli Risto O Roineen “Aivoterveys” luento.

Nämä jäi mieleen päällimmäisenä luennosta

1) AIVONI = MINÄ ITSE

2) Elän, opin, ten työtä ja rakastan aivoillani

Käyppä kurkkaamassa Aivoliiton sivuilta hyvää settiä https://www.aivoliitto.fi/aivoterveys/

Kasviksia ja juureksia pellille ja uuniin kypsyään.

Kasviksia ja juureksia pellille ja uuniin kypsyään.


blueberries-864628_640.jpg

MUSTIKKA

 • superruoka

 • runsaasti antioksidantteja, jotka suojaavat elimistöä ja soluja vapailta radikaaleilta ja lukuisilta sairauksilta esim. sydän-ja verisuoitaudeilta seka korkealta verenpaineelta

 • on tehty tieteellinen tutkimus, jossa on todettu mustikan auttavan suolistotulehduksiin

 • edistää ruansulatusta

 • Mustikka sisältää lisäksi

  • beetakaroteenia (parantaa näköä)

  • C-vitamiini

  • E-vitamiini

  • B-vit6amiineja

  • kivennäisaineita

  • parkkihappoa

Mustikan käyttöä ei varasti tarvitsesen kummemmin esitellä. Mustikka sopii kaikkeen.


Liikuntatunnit jatkuu vanhaan malliin. Loppukevään ja kesän tunteja kovasti rakentelen ja niitä lisään treenikalenteriin heti niiden varmistuttua.

TAPAHTUMIA KEVÄÄLLE 2019 - ilmoittaudu mukaan

Zesty Color Blocking (1).png

2018.png

Otsikko “Miten saada liikuntakipinä?” Sitä ei tarvitse saada, tarttee vaan lähteä liikkeelle ilman kysymyksiä :)

- nyt lähden lenkille. Aurinko paistaa edelleen!

Mukavaa alkanutta viikkoa Sinulle!

Mari