Ihana raikas syksy on tullut viimeinkin

Voit tuntea syksyn nenässä, voit tuntea syksyn iholla ja ihan sydämessä asti. Ja nyt on taas ihanaa, kun on joku rääpy asioissa, kun jumpat ovat taas alkaneet.

On saatu nauttia niin hienosta keväästä, kesästä ja syksystä kaupan päälle, että voiko tämä olla tottakaan. 

Olin tänään vanhojen (siis nuorien, mutta vanhojen) työkavereiden kanssa lounastamassa Turun keskustassa Ravintola Koulussa ekaa kertaa ja oli kyllä miellyttävä kokemus. Ihana vanha rakennus. Kello 11.00 ulko-ovella oli jo jonoa, mutta kun päästiin sisälle, niin kaikki sujui oikein mukavasti. Oli hyvää perusruokaa - suosittelen.

Siinä ruokailun lomassa juteltiin kesän lämmöstä ja tultiin kaikki siihen tulokseen, että kesä oli ehkä vähän liiankin kuuma. Kesä oli niin kuuma, että olo meni vähänväliä jopa veteläksi ja asioita jäi tekemättä.

IMG_3319.JPG

Sijoitin kävelylenkit ihan aamuun. Ennen kello kymmentä oli ihan ok vielä, mutta jo yhdeltätoista oli monena päivänä niin kuuma, että varjossa toki jaksoi olla, mutta auringossa ei pystynyt olemaan. Keväällä hölkkäkouluun osallistuenilta kyselin kuulumisia ja hekin sanoivat, että ei ole pahemmin tullut hölkkäilytä, kun kelit on ollu niin tukalat. Mutta nyt on kelit kohdillaan, kun illat ja aamut ovat jo raikkaita.

Mitä mä ny valitan? Ihan oikeesti - toivotaan, että ens kesä on ihan just samanlainen, mutta miten mahtaa olla. Ehkä ei kannata miettiä tätä vaan keskittyä nyt vain tähän hetkeen, koska jos mieli on maassa, niin vaikka kuinka aurinko paistaa, niin sehän ei auta.

IMG_3344.JPG

Minä jäin elokuun alusta vuorotteluvapaalle kevään sairasloman ja kesäloman jälkeen ja jos ilma olisi ollut sateinen ja synkkä, niin en varmasti tätä tähän kirjoittaisi. Eli kyllä se keli vaikuttaa meidän mieleen todella paljon, vaikka ei ehkä kannattaisi näin antaa käydä.

Olen niin kiitollinen kaikesta mitä minulla on. Olen kiitollinen sairaslomasta, jonka jouduin ottamaan (voiko noin sanoa?), koska muuta vaihtoehtoa ei enään vaan ollut. Itsensä kaltoinkohtelua ei voi määräänsä enempää sietää. Olen kiitollinen siitä, että sinä luet tätä nyt ja vedät omat johtopäätöksesi tästä kaikesta joko tykkäät tai et  - voit itse päättää siis todella monesta asiasta. Tämä kaikki on vaan niin tässä ja nyt. Ajatteletko positiivisesti vai neg...sti.

Puoli vuotta vuorotteluvapaata menee kyllä todella nopeasti ja nyt saisi kyllä aika pysähtyä. Nyt onkin tehtävä joka aamu pieni rauhoittuminen ja miettiä vähän, että kuinka saan tästäkin päivästä niin ihanan kun vaan voin. Tämä vaikuttaa nyt siltä, että olisin jotenkin hermostunut ja kyllä mä vähän olenkin. Kuukausi on mennyt hujauksessa ja niin ku tiedetään, niin aikahan menee todella nopeasti just silloin kun sen ei tarttis. Ihme juttu. Vähän harmittaa, että miksi en työaamuina ajatellut päivän kokoamista samalla tavalla???? Herää kysymys - onko se mahdollista:)

Nyt sitten koitan olla  murehtimatta ajankulkua, koska sehän kulkee joka tapauksessa. Murehtiminen vie niin paljon meiltä energiaa ja mitä se auttaa? Ei yhtään mitään. Ei yhtään MITÄÄN. Asiat tapahtuu ja Marin ajatus (kauhistelu ja voivottelu) ei siinä paljon auta.

ee3b9eaf-bbf5-4254-bd16-2f06965d3026.JPG

Mielen rauhoittaminen ja se, että elää omannäköistään elämää onkin tärkeää. Monesti mietimme ihan liikaa sitä, että mitä muut ajattelee.  Hoh-hoijkaaa - kannattaako miettiä mitä muut miettii, kun sille ei voi  mitään mitä ne miettii. Ja luulen, että ketään ei oikeesti kiinnosta minun eikä sinun asiat. Tärkeintä onkin, että tehdään joka päivä edes jotain sellaisia asioita, joista ihan oikeasti tykkätään ja tunnetaan, että tekemisestä tulee hyvä olo kaikella tavalla.

Tehtävä: Kirjoita illalla papreille kaikki ne asita, joita olet tehnyt tänään. Tämän jälkeen ympäröi ne asiat, joista sinulle tulee hyvä mieli. Pyykin ripustaminen esimerkiksi on minun mielestä puuduttavaa hommaa, mutta jos vähän muutan asennoitumistani pyykin ripustamista kohtaan, niin ei se niin kauheaa olekkaan. 

Ystäväni oli aikoinaan elämässään vähän pahassa paikassa ja lapset eivät voineet olla hänen kanssaan joka päivä. Kun tuli päivä, että lapset tulivat kotiin ja ystäväni sai ripustaa kuravaatteita narulle kuivumaan, niin hänen omien sanojensa mukaan hän ei muistanut miltä tuntuu olla kiitollinen pienistä asioista. Se ei siis tartte olla mitään suurta ja ihmeellistä.

Niin siihen tehtävään takaisin....

Jos paperille ei tullut yhtään mieluista asiaa, niin sitten yritetään lisätä niitä arkeen pikkuhiljaa. Voit kirjoittaa toiselle paperille niitä asioita, josta sinulle tulee/tulisi hyvä olo ja sieltä on sitten heppo napsia asioita toteutukseen.

Perhe, ystävät ja harrastukset täyttää jokaisen päivän ja tuntuukin, että ei tässä ole aikaa miettiä tekemisiä kunhan vaan tästäkin päivästä taas selvitään, niin hyvä.

Mutta ei asiat voi olla noin. Elämä on lyhyt. Tietty itselläni lapset on niin isoja, että nyt omaa aikaa jää paljon ja kysynkin itseltäni, että kuinka olen kerennyt olla töissä (nyt vuorotteluvapaalla) ja miten ihmeessä olen selvinnyt joskus aikoinaan lasten päiväkotiajasta, kouluajasta WAU!!  Voimia paljon paljon kaikille pienten lasten vanhemmille. Nauttikaa jokaisesta päivästä, kun saatte viedä lasta harrastuksiin ja kuunnella vinkumista/kiukuttelua - se loppuu ja sitten sitä aikaa ei enään saa takaisin - ei saa.

Aamulla join kahvia olohuoneen nojatuolissa rötkötellen ja nuorimmaisemme (15-vuotias) söi aamupalaa keittiön pöydän ääressä - minä sivusilmillä seurasin kaverin touhuja. Ihan oikeesti tuo jätkä on kohta aikuinen ja mä en kyllä kauheesti ole katsonut häntä näin tarkkaan kuin nyt tänään tein. Pitkät kintut pöydän alla - kyynärpäät pöydällä - niska kyyryssä - puhelin toisessa kädessä ja toisessa kädessä voileipä. 183 cm siis 183 cm olisimpa pysähtynyt 183 kertaa näin intensiivisesti lapsen kasvuun - en pysähtynty. Mutta tästä eteenpäin yritän ihmetellä, koska sen voin tehdä.

Työ on vienyt elämästäni niin ison osan ja olen antanut työlle elämästäni niin paljon, että vähempi olisi todellakin riittänyt. Miksei kukaan sanonu mulle, että kannattaa ihmetellä omaa lasta kerran päivässä jossain vaiheessa edes minuutin tai vaikka puoli minuuttia.

Työ minulle oli kujajuoksua ja suorittamista, että kaikki  (työkaverit ja asiakkaat) vaan pysyy tyytyväisenä ja että kukaan ei vaan pääse sanomaan mulle, että olen tehnyt jotain väärin tai saatikka jättänyt jotain tekemättä - nyt kyllä vähän naurattaa. Luojan kiitos, vaikka en minä olisi halunnut sairasloman kautta ajatua tähän, mutta näin tässä nyt kävi - ONNEKSI! 

IMG_2391.JPG

No summasummarum - nyt mä nautin kaikista ihmisistä, jotka asuu mun kans saman katon alla. Ja varsinkin kaikista ihmisistä, joiden kanssa saan olla tekemisissä jumppatunneilla ja esim. tänään hississä, kun noustiin hissillä Louhesta torin tasolle. Hissi on kyllä hauska paikka seurata ihmisten katseita ja ilmeitä. Mua alkaa aina hymyilyttämään ja mun on aina pakko sanoa jotain ja saman tien kun olen sanonut jotain, niin kaikkien tyyppien hartiat putoo puolimetriä alemmas ja oikein näkee, kun renotus laskeutuu kaikkien päälle. Ja joskus joku jotain vastaakin mulle - ehkä:) Usein puhun yksin, mutta ei se haittaa. Ihmiset on kyllä niin hauskan totisia:D

Eihän kaikki toimi niinkuin ajatus, mutta enhän minäkään toimi niin. Ei aina  onneksi tarvii jaksaa. Kyllä sitä kerkee laittaa tiskit ja pyykit myöhemminkin.

Mutta nyt mä lopetan ja laitan tähän loppuun vielä pienen pläjayksen niinsanotun asiaosuuden - eli tietoa inkivääristä, jonka olen ottanut omaan ruokavaliooni piristämään teen makua, jonka nautin tietoisesti - pysähdyn joka päivä jossain vaiheessa päivää - pysähdy sääki.

Alla on linkki tapahtumiin. Tutustu ja osallistu ihaniin hyvintointitapahtumiin, joista saa voimaa arkeen ihan varmasti.

ginger-1714196_640.jpg

Onko inkivääri sinulle tuttu?
Minulle ei niin kovin tuttu, mutta silloin tällöin ostan inkivääriä ja nautin sen voimasta teen kanssa.

Inkivääri

 • aromaattinen mauste sisältää lukuisia terveellisiä aineosia
  • C-vitamiini
  • rauta
  • magnesium
  • kalium
  • kalsium
  • fosfori
  • paljon eteeristä öljyä
  • antioksidantteja
  • gingeroleja

Antioksidantit ja gimgerolit aiheuttavat yhdisteitä, jotka muistuttavat aspiriinin tärkeintä vaikuttavaa ainetta. Inkiväärillä on kipua ja tulehduksia lievittävä vaikutus.

Inkivääri saattaa auttaa erilaisiin niveltulehduksiin, lihaskipuihin ja migreeniin. Inkivääri tehoaa myös viruksiin ja bakteereihin.

Inkiväärin lämmittävä ja elävöittävä vaikutus on helppo havaita. Se vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja pistää vauhtia kehoon jo aamiaisella.

Käyttö:
Raasta tai pilko inkivääriä. Valkosipulipuristimella saa näppärästi puristetua inkivääriä esim. teehen, smoothien sekaan tai ihan mihin ruokaan vain.

Kokeile rohkeasti.

IMG_3207.JPG

 

 

 

 

Mari Himanka