Pudottaudu sohvalta lattialle

Taas kirjoittellaan:)

Mietin lähes päivittäin niitä ihmisiä, jotka eivät liiku tarpeeksi. Ovat väsyneitä ja tympääntyneitä asiaan kuin asiaan.

Elämähän on ihan kivaa tai siihen ainakin meidän jokaisen tarttis pyrkiä. Tähän heti korjaan, että vaikka ihminen ei liiku, niin se ei suinkaan tarkoita sitä, että hän olisi tympääntynyt aina elämäänsä, mutta mitä hänen elämänsä olisi, jos hän hoitaisi itseään fyysisesti enemmän.

Syitä tympääntymiseen lähdetään aina hakemaan ekax ehkä kumppanista, työttömyydestä, ärsyttävästä työstä, rahanpuutteesta tai ihan siitä, että muut matelehtii liikenteessä. Hermot on niin kireellä mitä pienemmistä asioista. Siinä ne päivät menee mukavasti toinen toisensa perään märehtiessä.

Jokaisen elämä on arvokas ja sitä pitäisi vaalia. Ihan pienistäkin asioista löytää se hyvä olo. Jokainen itse voi pysähtyä minuutiksi muutaman kerran päivässä ja miettiä omaa asennettaan, ajatteluaan ja tekemisiään. Kumpa kaikki ihmeiset kantaisivat vastuuta omasta ja muiden hyvinvoinnista.

Kirjoitin viimeksikin kiitollisuudesta ja taas tullaan siihen. Elämän siivoaminen kaikesta turhasta on vapauttavaa. Elämän siivoamisella tarkoitan sitä, että tekee sellaisia asioista, joista saa voimaa ja tekee niitä asioita enemmän. Ja vähentää tai lopettaa niiden asioiden tekemisen ja ajattelemisen, jotka/mitkä tuovat negaa elämään.

Jaksan käydä varmasti töissä paremmin, jos työhon asennoitumiseni on kunnossa. Työn kuuluisi olla mielekästä ja vaikka se ei ole mielekästä, niin töissä on käytävä ja siinä suuri voima jaksamiseen tulee omasta asenteesta. Toki jos työpaikalla kaikki voi huonosti, niin silloin on sinun vastuulla tehdä ratkaisu, että oletko tässä työssä vai lähdetkö eteenpäin.

Mikä sitten auttaisi tähän märehtimiseen? Se, että lähdet ulos lenkille tai venyttely/rentoutustunnille, jossa mieli pääsee toiseen asentoon ja saat hetken itsellesi. Tai pudottaudut sohvalta lattialle venyttelemään.

Joka tuutista toitotetaan liikunnan tärkeyttä ja siitä nousee monelle karvat samantien pystyyn. En oo jumppaajatyyppiä - ei pysty. Ulkona sataa, en ole lenkkeilytyyppiäkään. Joo.o … voit aina olla jotain toista tyyppiä, mutta kun se vaan on niin, että liikunta yksinkertaisesti auttaa voimaan paremmin - siitä ei päästä mihinkään. Viisi minuuttia riittää.

Monet, jotka tekevät fyysistä raskasta työtä rohjahtavat sohvalle työpäivän jälkeen ja tuudittavat oloaan raskaalla päivällä ja se onkin todella suotavaa. Olisi kuitenkin järkevää pudottautua vaikka sohvalta lattialle ja nostaa jalkoja vuorotellen ylös kohti kattoa ja hengitellä kehosta jännityksiä pois, mutta se on niin tosi vaikeeta pudottautua. Mutta jos nyt tätä lukiessasi vähän edes sait jutusta kiinni, niin mene selälleen lattialle. Laita kellon ajasti soimaan 5 minuutin pääähän ja loju lattialla tämä hetki.

Tuo 5 minuuttia jo voimauttaa sinua mukavasti usko tai älä. Ei tarvitse tehdä yhtään mitään MUTTA, jos heti ajattelit, että joo-joo…Marin höpinöitä, niin se ei tietenkään toimi. Mutta jos käännät vähän ajatusta (käännät vähän päätä kallelleen) ja simsalabim… toimii, niin ihmeitä alkaa tapahtua. Nouset ylös hymyssä suin - aluksi vähän kömpelönä, mutta kun vaan jatkat joka päivä, niin nouseminen ei ole enään vaikeaa ja työpäivän jälkeen vapaa lattiatila kutsuu sinua luokseen. JEE!!


IMG_1661.JPG

Tänään aamulla lämpömittari näytti, että ulkona on asteita vaivaiset 2 astetta. Nyt on siis todellakin syksy tullut. Ulkona liikkuminen raikkaassa syyssäässä kannattaa pitää päiväohjelmassa läpi talven. Teenkin itselleni tavoitteen, että käyn viikossa ainakin 4 kertaa ainakin 15 minuutin kävelylenkillä läpi talven - joka päivä kyllä olis mahtava. Tuo ei ole vaikea toteuttaa, mutta kun auto on pihassa, niin sillä on kyllä niin helppo aina siirtyä paikasta toiseen vikkelästi.

Mitkä asiat tekevät sinun talvesta mukavan?

Minulle tulee heti mieleen takkapuut. Eilen oli takassa tuli ekaa kertaa:)

IMG_3522.JPG

Aika isoja noi kuvat - jonain päivänä osaan laittaa erikokoisia kuvia tänne blogiin.

Eipä mittää - nyt on maanantai ja nyt laitan tietokoneen pois ja rupeen puuhastelemaan kotihommia ja illalla sitten taas jumppaohjaukseen Loukinaisten koululle.

Tuuihmeessä kuuntelemaan ravintoasiaa 13.10. ilmoittautumiset

Mukavaa alkanutta viikkoa just sulle, tuu jumppailemaan mun kans - tuntitarjonta.

Nimetön suunn.malli (3).png
Kopio_ Nimetön suunn.malli.png


Mari Himanka