Laihduttaminen

Heti tähän alkuun haluan terävöittää, että MarinMetodeihin EI KUULU laihduttaminen. Ihan vaan eletään tätä elämää ja opetellaan tekemään oikeita valintoja. Sellaisia valintoja, joista hyvinvointi rakentuu.

Näin viime viikolla pitkästä aikaa ystäväni Hannan. Hannalle on kertynyt vuosien varrella 40 kg ylipainoa. Rohkaistuin ja varovasti uskalsin kysyä häneltä hyviä ideoita omiin juttuihini liittyen.

Hanna on tomera, itsevarma ja aktiivinen teatterissa kävijä. Hänen elämässä on siis paljon ihania asioita ja Hanna tekee just niitä juttuja joista tykkää. Itsevarmuutta ei siis puutu.

Kysyin Hannalta; Miten ylipainoisia ihmisiä saisi liikkeelle?  

Ei sais nauraa toisen vakavalle asialle, mutta kyllä lähti meikäläiseltä niin makeat  naurut, kun Hanna pääsi vauhtiin ja alkoi vuodattamaan:

Jokainen läski tietää saatana, että ei saa syödä makkaraa ja että pitäis syödä salaattia… ei se auta jauhaa näitä ruoka-asioita läskeille”

Totta joka sana.

Kirjoitin aikaisemmin, että ylipaino on Hannan vakava asia. Onko se vakava asia? Onhan se, mutta tässä on tärkeää muistaa se, että ei kukaan halua olla ylipainoinen ja sen takia onkin hyvä lähteä miettimään asioita mielentasolta.

Kun opettelee ymmärtämään itseään vähän paremmin ja puhuu itselleen nätimmin, niin sillä pääsee jo hyvin alkuun.

mari3.jpeg

Suuri haaveeni on saada kerättyä kokoon ihmisiä, jotka  haluavat löytää itsestään ja omasta kehostaan välittävän ja vahvan ihmisen fyysisesti ja henkisesti.

Elämä on kuitenkin ihan kivaa. Murheita tulee joka tapauksessa ja emme voi niiltä välttyä. Kun olemme peruskunnoltamme ja mieleltämme hyvässä kunnossa oli paino mikä hyvänsä, niin sitten osataan käsitellä ja jäsentää myös murheita paremmin.

-Mari

 

Mari Himanka